Kontaktpunkten packar mässkaravanen och styr kosan mot TERVE-SOS-evenemanget i Uleåborg den 23–24 maj 2019

13.5.2019


Social- och hälsovårdsbranschens årliga expertevenemang TERVE-SOS samlar i maj åter en åhörarskara på kring tusen personer för att lyssna på 15 seminarier och över 70 sakkunnigas inlägg från social- och hälsovårdsfältet. I Uleåborg deltar även fler än 50 aktörer från social- och hälsovårdsbranschen med egna montrar – så även Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård. TERVE-SOS ordnas i Uleåborg den 23–24 maj och evenemangsplatsen är Uleåborgs teater.

Temat för TERVE-SOS 2019 är ”Världen förändras – vi då?”. På evenemanget får publiken höra inlägg om bland annat välfärdsteknologi, nätverk och säkerhet.

Vid kontaktpunktens monter kan du fråga om hälso- och sjukvård i internationella sammanhang

Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård åker mot Uleåborg med en glad besättning. Förberedningen av TERVE-SOS har kommit väl i gång. Kontaktpunkten sätter upp sin monter vid Uleåborgs teater och ser ivrigt fram emot besökarna vid montern. Tidigare år har visat att rätten till hälso- och sjukvård inom EU väcker stort intresse bland experter. På kontaktpunktens avdelning kan du ställa frågor om och diskutera situationer inom internationell hälso- och sjukvård, till exempel åtkomsten till vård på en resa eller planerad vård i andra länder. Du kan även bekanta dig med webbtjänsten Vårdenhetsval.fi.

Följ evenemanget och stämningen på kontaktpunktens sociala medier

Du kan följa evenemanget och stämningen i Uleåborg på kontaktpunktens sociala medier på Facebook och Twitter. Evenemangets officiella hashtag är #tervesos.

Mer information om TERVE-SOS 2019-evenemanget finns på evenemangets webbplats.