Kontaktpunkten är med på resemässan den 19–22 januari 2023

9.1.2023

Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård är med på resemässan på mässavdelningen 6s59 i Helsingfors mässcenter den 19–22 januari 2023. På mässan kan du lyssna på våra experters infosnuttar om sjukvården utomlands för resenärer och pensionärer den 20–21 januari. På Kontaktpunktens Facebooksida kan du delta i en utlottning där du kan vinna mässbiljetter för dig och din vän.


På Kontaktpunktens mässavdelning 6s59 kan du ställa frågor om och diskutera hälso- och sjukvårdstjänster utomlands. På mässan presenterar vi webbtjänsten EU-hälsovård.fi, där du till exempel hittar nyttig information för resenärer om hälso- och sjukvårdstjänster i mer än 50 länder. På mässavdelningen kan du också testa din kunskap med ett lekfullt lyckohjul och delta i en utlottning där du kan vinna ett presentkort.

Den 19 januari är mässan öppen för yrkesverksamma och den 20 januari öppnas mässan för allmänheten.

Kom och lyssna på infosnuttar om sjukvården utomlands för resenärer och pensionärer

Vet du hur du får vård om du blir sjuk utomlands? Mira Rantakeisu, sakkunnig vid Kontaktpunkten, och Matias Kainu, förmånschef, håller två infosnuttar på Mässcentrets programscener, där de går på djupet med frågor och utmaningar kring den gränsöverskridande hälso- och sjukvården. Du får information om vad du ska beakta när du planerar en resa eller flytt utomlands.

Den första infosnutten hålls på Second Home Stage fredagen den 20 januari klockan 11.00. Infosnuttens tema är Eläkepäivät ulkomailla – Tiedätkö oikeutesi sairaanhoitoon? (Pensionsdagar utomlands – Känner du till din rätt till sjukvård?) Infosnutten är riktad särskilt till pensionärer som antingen bor utomlands eller överväger att flytta utomlands.

Den andra infosnutten, Minulla on matkavakuutus, mihin tarvitsen eurooppalaista sairaanhoitokorttia? (Jag har en reseförsäkring, till vad behöver jag det europeiska sjukvårdskortet?) hålls på We Love Cruises Stage lördagen den 21 januari klockan 13.30. Dess målgrupp är alla resenärer som vill få information om hälso- och sjukvård för resenärer.

Vinn biljetter till resemässan!

Kontaktpunktens Facebooksida pågår en utlottning där du kan vinna mässbiljetter för två. Du kan delta i utlottningen genom att kommentera vårt inlägg på Facebook. Vi lottar ut biljettpaketen den 16 januari.